Praeses Dixit

Alohaaa zwoele UFKAgangers,


Het beter weer komt eraan en zo ook jammer genoeg nog een zware studieperiode. Hopelijk zullen jullie dat wat kunnen combineren! Bij deze wens ik jullie alvast veel succes met de aankomende examenperiode. Geniet bij afloop zeker van de feestweek met zijn zomerbeats en rijkelijke hoeveelheden alcohol wat wel goed bij dit weer past.

De laatste activiteit van UFKA dit academiejaar zit erop jammer genoeg. Kijken naar de toekomst, wat ik normaal doe in dit tekstje, zit er niet meer in, dus zullen we het over een andere boei gooien en blikken we vooral terug.

Dikke merci aan iedereen die mee het afgelopen jaar onze activiteiten onvergetelijk is komen maken! Ik hoop dat jullie er evenveel als ik van genoten hebben. Het was een jaar vol top TD’s, cantussen, kroegentochten,… Stuk voor stuk kleppers van formaat waarbij de sfeer altijd wel snor zat. Ook nog eens een shoutout naar de cheerleaders die de competitie gewonnen hadden op de Gokart-race, over sfeer gesproken. Volgend jaar nemen we wel gewoon weer beide titels mee naar huis.

Nu rest er mij niet veel meer dan gewoon een hommage te brengen aan mijn praesidium van dit jaar. Zonder jullie hadden activiteiten er niet geweest, laat staan zo succesvol. Wat er ook allemaal gebeurd of gezegd is dit jaar, voor mij was het allerbelangrijkste om een groep vrienden voor het leven te smeden, een familie UFKA. Hopelijk blijft het de komende jaren ook zo.

Bedankt aan Arne en Mathieu voor de fantastische skireis en galabal en altijd paraat te staan voor verdere hulp als ik mijn werk niet rond kreeg. Vices, jullie waren mijn delegeerpony’s zonder te steigeren als ik jullie met veel werk opzadelde.

Bedankt aan Adi en Arthur, onze drilsergeanten, voor een zwaar maar goede d%p, leukste dag van het jaar. Zonder jullie hadden we nu niet zoveel schachten die ons volgend jaar met volle goesting vervoegen aan de corona.

Bedankt aan Marilyn, Céline en Thomas voor de boodschappen en karrenvracht aan moeite om altijd alles op zijn plaats te krijgen. Fort of niet, last minute of niet, het was altijd in orde, hoe zwaar de vracht ook was.

Bedankt aan Philip en Marijke om dit jaar weer met veel op de sport te staan, week in week uit. Meestrijden tot het laatste moment voor de overwinning stemt mij blij en de cheerleadcompetitie is toch ook een pluim die op jullie hoed mag gestoken worden.

Bedankt aan Ellen om zo goed te kunnen tellen. Feestjes organiseren en gratis dingen weggeven allemaal goed en wel, als Ellen haar rekeningen niet in orde zijn dan houdt dat snel op. Veel centjes wegen en nuchtere avondjes doorbrengen om onze rekening te houden zoals onze favoriete kleur, groen, is aan haar te danken.

Bedankt aan Stephanie, Margot en Joni om ervoor te zorgen dat Ellen iets had om te tellen. Hoe meer deze fiksers fiksen, hoe meer gratis fiksgerief wij voor onze leden konden fiksen. Bedankt voor al het mailverkeer om onze club naar de buitenwereld op de kaart te zetten, jullie zijn de ontdekkingsreizigers van UFKA.

Bedankt aan Rani en Margaux om ons niet echt elke les in slaap te laten vallen. Het was altijd uitkijken naar de sappige weetjes en de schrale foto’s van de voorbije activiteiten om de les klaarwakker door te kunnen komen.

Bedankt aan Victor om onze social media zo up to date te houden. Dit geitje kon het afgelopen jaar heel wat digitale bergen beklimmen met zijn fantastische vergadering verslagen, kalenderopmaak, facebookkennis, … Zonder zijn input waren onze leden nooit op de hoogte geweest van een spetterende activiteit die ging plaatsvinden.

Bedankt aan Thomas voor de amaretto. Zonder deze man en zijn flacon waren onze cantussen niet zo onvergetelijk geweest. Samen deirm de leiding nemen blijft een onvergetelijke herinnering ondanks een gebrek aan herinneringen. Met vrienden- en familiecantus als hoogtepunt om mee te nemen hoop ik volgend jaar met u onze avonturen verder te zetten, gewoon aan de corona.

Bedankt aan Oussie om niet al te veel te brokken dit jaar. Dat de kroegentochten en caféavonden meer dan dik in orde waren, dat is al geweten en die complimentjes kon hij al vaak in ontvangst nemen. Proficiat toch ook met uw veelvuldige zevensprongen en het proberen inhouden van uw lichaamsvochten.

Bedankt aan Maxime en Vincent voor de nodige wijsheden. Jullie hebben mij gemaakt tot de Praeses die ik was met de nodige hulp bij beslissingen en het doorhakken van knopen. Ondanks dat ik de papi ben van UFKA, had ik toch het gevoel dat er twee mensen boven mij stonden. Bedankt om te leiden en te laten lijden.

Hierbij rond ik mijn dankwoordje af en geef ik de fakkel door aan het nieuwe praesidium onder leiding van Mathieu. Veel succes en moge het een even succesvol jaar worden. Hopelijk zie ik evenveel, of meer, leden terugkomen!


Voor de allerlaatste keer:

Dixit,

Nathan Van den Berghe
UFKA Praeses 2016-2017
UFKA Schachtentemmer 2015-2016
UFKA Zedenmeester 2014-2015
UFKA Sport 2013-2014