Praeses Dixit

Beste UFKAjanen

Ik hoef jullie niet meer te verwelkomen in het tweede semester, want ik heb met eigen ogen mogen aanschouwen hoe jullie er afgelopen weken al stevig zijn ingevlogen! Er staat na de welverdiende paasvakantie natuurlijk nog veel leuks op de agenda, waarover later meer. Laat ons toch snel even terugblikken!

Na de examens heeft UFKA samen met Biomedica de Franse Alpen veroverd. Er werd gesport en gelachen, maar natuurlijk ook heel veel gefeest (al vanaf de onvergetelijke busrit). Door de topprestaties van onze atleten wisten we ook de beker van Hoogtestage in de wacht te slepen, die nu staat te blinken in de Starz. Na het grote succes van dit jaar worden de plannen voor volgend jaar al gesmeed…

Over de Starz gesproken: in lesweek 1 was het al meteen zalig thuiskomen in Wilrijk, met een gratis vat bier én Kriek voor onze skiërs. Enkele weken later vierden we in onze vertrouwde stamkroeg ook het begin van de lente met de nodige hoeveelheid gratis bier en Kriek.

Inmiddels werd Leuven ook al meermaals onveilig gemaakt door het maffe UFKA-volk. We gingen tijdens de eerste lesweek op kroegentocht en verbroederden begin maart met onze mede-apothekers in spe op de All Farma Cantus. Volgend jaar is het trouwens weer aan Antwerpen om deze schitterende cantus te organiseren!

Ook in Fort VI werden dit semester al stevige cantussen gehouden. Met thema’s als de Hats-Je-Rijk Cantus en de Russian Roulette Cantus schudden de muren van Den Hagar van het (door alcohol des te meer aangewakkerde) enthousiasme. De KP is ook al heftig wakker geschud door onze eerste TD van dit semester, in samenwerking met Biomedica.

Tussen de braspartijen door nodigden we onze leden en sympathisanten ook uit op onze UFKA Quiz, met alweer een hoop mooie prijzen. Veel dank aan onze fantastische sponsors! Hier hebben de talrijke deelnemers bewezen dat hun hersencellen gelukkig nog niet al te veel aangetast zijn door onze andere activiteiten!

Onze trouwe leden waren het weekend van 23 t.e.m. 25 maart welkom in de Hoge Rielen om ons en elkaar nog beter te leren kennen op het jaarlijkse ledenweekend. Het was een enorm succes, dikke merci aan organisatoren Oussie, Rani en Stephanie.

Op de Go Kart Race hebben onze cheerleaders het uitermuntende goed gedaan en in onze ogen was hun dansje het beste van de hele hoop.

Dat er plaats is voor een Rave Cave hebben we met Two Rooms wel bewezen. Dit was een gigantisch succes en bedankt om met zo'n grote aantallen mee te komen dansen in de KP en de Rave Cave. Dit concept gaan we zeker in het achterhoofd houden.

Voor het verdere programma verwijs ik jullie door naar de kalender, maar het ziet er goed uit! Vrienden- en Familiecantus, Threesome TD met Biomedica en Aesculapia en natuurlijk ook de traditionele ontgroening van onze schachtjes…
De laatste maanden van mijn praesesschap zijn inmiddels ingegaan, ik heb er tot nu toe al enorm van genoten. Ik kijk er naar uit om er de komende activiteiten nog eens stevig tegenaan te gaan met onze fantastische leden en ons geweldig praesidium!

Dixit

Mathieu Devos

UFKA Praeses 2017-2018
UFKA Vice-praeses 2016-2017
UFKA Scriptor 2015-2016