Praeses Dixit


Gegroet, mijn UFKA-broeders!


Nu de laatste UFKA-activiteit van het semester erop zit, kunnen we een eerste keer terugkijken op het totaalplaatje. Het is een fantastisch jaar geweest, vol nieuwe gezichten, ervaringen en herinneringen. Op elke TD, cantus, café-avond en kroegentocht werd telkens opnieuw duidelijk waar UFKA voor staat: dikke sfeer, hechte vriendschap en extreme hoeveelheden alcohol. Wij zijn dan wel de apothekers van morgen, de apothekers van overmorgen zullen hun werk nog hebben met ons.
Het doet me ook veel plezier dat dit jaar opnieuw een grote groep topschachten de eindstreep heeft bereikt. Zij zijn opgenomen in onze kring als echte commilitones. We hopen hen in de toekomst nog vaak te mogen verwelkomen op onze activiteiten. Dikke proficiat!

Dit alles was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder mijn bangelijk praesidium. Deze groep toppers stond steeds klaar om onze leden de tijd van hun leven te bezorgen. Het was mij echt een eer om Wilrijk onveilig te maken met deze vriendengroep, die altijd een beetje familie zal blijven:

Rani: Bedankt voor het fantastische galabal. Ik hoop dat je er zelf ook nog een beetje fier op      bent, want mijn vertrouwen in jou als vice-praeses was volledig terecht.

Eline: Bedankt om de financiële kant van UFKA zo goed draaiende te houden. Tussen de gratis vaten en happy hours door kon ik op beide oren slapen, omdat ik wist dat onze centjes bij jou in extreem capabele handen waren.

Thomas: Bedankt om onze groep schachten mee op te leiden van stinkend ongedierte tot de waardige commilitones die ze vandaag zijn. De schachtjes hadden zich geen beter aanspreekpunt kunnen wensen.

Ruben: Bedankt om onze vergaderingen zo nauwgezet te documenteren. Er is een groot man voor nodig om een vrijwillige zevensprong te trekken na het kwijtraken van een Word-bestand.

Lieze, Bernd: Bedankt om onze sponsoring zo goed te onderhouden. Jullie hebben UFKA op de kaart gezet bij partners en bedrijven, op deze manier konden we onze leden dit jaar deftig in de watten leggen.

Natan: Net zoals Lieze en Bernd had ik aan jou een geweldige P.R.-verantwoordelijke, maar de geweldige skireis van dit jaar verdient een extra vermelding. Bedankt om ons de lesvrije week op zo’n zalige manier te laten doorbrengen.

Philip, Margot, Kato, Max: Mijn feestjes, bedankt voor de vele uren die jullie in bestellingen, boodschappen en autoritten hebben gestoken. Op elke activiteit kon ik op jullie rekenen, zonder klagen brachten jullie altijd alles in orde.

Jonas, Amber: Bedankt voor de enorme inzet om UFKA week na week te vertegenwoordigen op de sportactiviteiten. De sfeer op Interfac zat er met jullie gegarandeerd in.

Inès, Astrid: Bedankt om ons dit jaar van het nodige leesvoer te voorzien. De wist-je-datjes, de rubriekjes en zelfs de memes waren telkens van topkwaliteit.

Victor: Bedankt om ons zo goed online te vertegenwoordigen. Van schitterende banners tot hilarische inschrijvingsformulieren, ik ben er zeker van dat je veel mensen hebt weten te overtuigen om bij ons een kijkje te komen nemen.

Marijke: Bedankt om de examenbundels voor elk jaar samen te stellen. Honderden studenten (waaronder ikzelf) zijn jou ongetwijfeld eeuwig dankbaar voor hun goede resultaten.

Han: Bedankt voor de onvergetelijke momenten vooraan op cantus. Hoewel we door ziekte, huisarrest en migraine niet elk moment ten volle hebben kunnen benutten, kon ik me geen betere partner in crime voorstellen.

Oussie: Bedankt voor de waanzinnige kroegentochten. Voor het tweede jaar op rij heb je aangetoond dat je een gave hebt om de sfeer op te zoeken, maar zeker en vast ook om zelf sfeer te maken.

Nathan: Bedankt voor de wijsheden en de constructieve feedback. Ik kon steeds terugvallen op een extra mening of inzicht, en daar heb ik de afgelopen maanden enorm veel aan gehad. Ook de quiz hebben we quasi volledig aan jou te danken, het was weer een enorm succes.

Last but not least...

Stephanie: Bedankt om de schachtentemmer te zijn die onze schachten UFKA heeft leren kennen, bedankt om de vice-praeses te zijn die altijd klaar stond om hulp te bieden, maar vooral bedankt om de opvolger te zijn waar ik vol vertrouwen de fakkel aan kan doorgeven. Ik wens je enorm veel succes toe, maar ik weet dat UFKA volgend jaar onder jouw leiding weer een knaller tegemoet gaat.

Mijn jaar als praeses is voorbijgevlogen, maar ik heb er echt van genoten. Bedankt aan alle leden en sympathisanten om er samen met ons een topper van te maken. Het was me een genoegen!

Voor de allerlaatste keer:


Dixit,

Mathieu Devos

UFKA Praeses 2017-2018
UFKA Vice-praeses 2016-2017
UFKA Scriptor 2015-2016